Zoete Aardappel en Rozemarijn Brood

donderdag, september 26, 2013


Echt een ongelofelijk lekker brood-recept! Dit recept komt van het the Ration Diet boek, en er staat dat je het kunt serveren met  frambozen of rozenwater jam dip. Omdat ik niet echt een zoetekauw ben, koos ik voor een aïoli dip en een rozemarijn olijf olie dip. 

Ingrediënten
  • 1 grote aardappel
  • 1 grote zoete aardappel
  • 450g bloem
  • 1 theelepel.zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1x 7g zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijf olie
  • 1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
  • 300ml warm water
  •  
Bak beide aardappelen op 190°C voor ongeveer 1-1½ uur. Laat de aardappelen afkoelen alvorens je de schil er af haalt en de aardappel stampt.
 
Zeef de bloem, zout en suiker in een grote kom en strooi het zakje gist er over heen. Goed roeren. Voeg de gestampte aardappelen toe, samen met het versgehakte rozemarijn, en roer de bloem er doorheen.
 
Roer geleidelijk het warme water er door heen, net genoeg tot je een licht, maar niet te plakkerig, deeg hebt.
 
Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak, en kneed het deeg voor 8 tot 10 minuten tot het glad en elastisch is. 
 
Laat het vervolgens rijzen in een grote ingevette kom bedekt met huishoudfolie tot het deeg is verdubbeld in grootte.
 
Kneed het brood opnieuw voor een paar minuten en geef het deeg een 'bloomer' broodvorm.
 
Snijd 4-5 schuine strepen over de bovenkant van het deeg. Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestrooide bakplaat en dek af met olie bestreken huishoudfolie.
 
Bak het brood op 210C gedurende 25-40 minuten tot het deeg gerezen is en een goud-bruine kleur heeft.
 
Laat het afkoelen op een rooster, voordat je het snijd.




You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest