Blauwe bessenpudding met warme citroensaus

dinsdag, april 15, 2014


Deze heerlijke blauwe bessen pudding komt van het Amerikaanse kookboek The Hollywood cookbook for health and beauty uit 1940. Dit recept maak ik vrij vaak omdat de citroensaus echt heerlijk is. Ik ben daarnaast ook ontzettend dol op blauwe bessen, en de combinatie is verrukkelijk.


Deze blauwe bessen pudding smaakt het best wanneer je hem heet serveert en met de citroensaus, als toetje. De pudding is niet dikmakend; het bevat zemelen en deze zijn bijzonder vezelrijk.


Ingredienten Blauwe Bessen Pudding
  • 2 cups blauwe bessen
  • 1 cup bruine suiker
  • ½ cup rijstmeel
  • 1 cup zemelen
  • ½ cup geitenmelk
  • 2 eieren, geklopt
  • ¼ theelepel nootmuskaat en kaneel
  • ½ theelepel ongezoet vanillepoeder
  • ¼ cup boter, gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200C. Meng alle ingredienten goed en giet het in een beboterde ovenschaal. Bak in de oven voor 30 tot 35 minuten.

Ingredients warme citroensaus
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • een klein beetje gemalen zemelen
  • 2 eetlepels boter
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • ½ cup donkerbruin suiker
  • ¾ geitenmelk

Op een matig vuur, smelt de boter en doe er de rijstmeel bij. Doe daar langzaam de melk bij. Roer er de citroenschil, citroensap, zemelen en suiker doorheen.

Schenk de saus over de warme pudding.




You Might Also Like

2 reacties

  1. Mmmmm... I would eat this right now if I could! :)

    I must try this recipe. You have wonderful new recipes on your blog. And I must congratulate you for the massive improvement on your food photography. Looking really gorgeous!

    Miss Beta xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. It is soooo good, Elisabete! I barely eat desserts but otherwise I would keep making this haha! Thank you for your kind words on my photography. It could be so much better, and ofcourse I am working towards that! xx

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest