Karwij en Spaghetti soep met roomsaus

vrijdag, april 25, 2014


Dit recept komt uit een jaren 40 kookboek, en omdat spaghetti in die tijd nog relatief nieuw was, was ik verrast door de 'moderniteit' van dit recept.

Het weer wordt langzaamaan heerlijk warm en de lente maakt al bijna zijn entree. Ons appartement wordt dan al gauw een broeikas en dat betekent dat koken een hel is. Ik maak dan graag koude gerechten.

Ik genoot echt van deze soep, en dan met name vanwege de karwij smaak. Dit geeft een gerecht toch vaak een aparte smaak. Als je geen karwij kunt vinden, verruil deze dan voor dille.

Ingredienten Karwij en spaghetti soep.
  • 6 cups spaghetti water (het water waar je de spaghetti in hebt gekookt)
  • 2 eetlepels karwij zaadjes
  • ¼  theelepel zout
  • 1 theelepel soja saus
  • een klein beetje cayennepoeder
  • 1 eetlepel gehakt bieslook
  • 1 cup geraspte parmezaanse kaas

Kook de karwij zaadjes samen met de spaghetti voor ongeveer 15 minuten. Giet af (maar vang het water op) en zet de spaghetti even opzij. Voeg de soja saus en zout en cayenne peper toe aan het spaghetti water. Gebruik dit water om de room saus te maken (recept hieronder).
Ingredienten room says
  • 2 eetlepels volkoren bloem
  • ¼  theelepel zemelen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 cup warme geitenmelk
  • ½  cup spaghetti water
  • een mespuntje cayenne peper
  • een mespuntje zout
Smelt de boter in een sauspan, en voeg de bloem en zemelen toe. Roer er langzaam de warme melk in, beetje bij beetje, om het tot een mooie romigen saus te maken.

Voeg bij de spaghetti en roer het geheel goed. Schep in een soepkom en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas en gehakte bieslook overheen.

You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest