Macaroni au Gratin

dinsdag, juli 01, 2014


Dit gerecht komt uit een Amerikaans jaren 40 kookboek, toen pasta's nog niet zo bekend waren. Deze macaroni schotel was een favoriet van jaren 40 actrice Margaret Lindsay.

Het is echt ontzettend lekker, en hoewel ik nooit aan macaroni gedacht heb in combinatie met eieren, vind ik toch dat het heel erg goed samen kan.

Ingredienten
  • 4 cups macaroni
  • 3 hard gekookte eieren, in plakjes
  • geraspte American kaas
  • paprikapoeder om te strooien
  • peper
  • 1 cup ongeklopte room
  • paprika to sprinkle

Verwarm de oven voor op 200C.

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking al dente. Plaats een laag macaroni in een ovenschaal, dan een laagje plakjes ei en geraspte kaas en herhaal dit tot je alles hebt gebruikt. Bestrooi elke laag met paprika poeder en peper.


Wanneer de ovenschaal is gevuld, schenk er de room overheen en sluit af met nog wat geraspte kaas.

Bak voor 15 minuten in de oven.


You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest