Gedroogde tomaatjes met een mousse van geitenkaas

zaterdag, augustus 30, 2014


Erg lekker dit. Geitenkaas is een van mijn favorieten, en in combinatie met gedroogde tomaatjes is het gewoon perfect.

Het neemt wel veel tijd in beslag, want de tomaatjes moeten 3 uur drogen in de oven. Ik ben 's middags begonnen.


Ingredienten serves 4
  • 18 kleine trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • grof zeezout naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper
  • 5 eetlepels olijfolie

Ingredienten geitenkaas mousse
  • 400g zachte geitenkaas
  • sap van 1 citroen
  • 150g naturel kwark
  • 30g geblancheerde amandelen
  • takjes basilicum
  • grof zeezout naar smaak
  • vers gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 80C. Haal de trostomaten van de stengel en halveer ze. Verwijder met een theelepel de zaadjes, en leg de tomaten met de gesneden kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Hak de knoflook zo klein mogelijk en strooi het over de tomaten heen, samen met de Provençaalse kruiden. Breng het op smaak met zout en peper. Besprenkel de tomaten vervolgens met de olijfolie en laat ze 3 uur drogen in oven. Als ze klaar zijn, laat ze afkoelen.

Terwijl de tomaten drogen in de oven, meng ondertussen de geitenkaas met het citroensap en de kwark.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Wanneer ze gekoeld zijn, hak ze dan fijn. Meng ze vervolgens met de geitenkaas en kwark. Breng het op smaak met zout en peper, en laat het stijven in de koelkast.

Gebruik lepels die eventueel in warm water zijn gedoopt om de geitenkaas in bolletjes op het bord te verdelen. Schep de gedroogde tomaatjes er om heen en garneer met basilicum.


You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest