Geroosterde Snijbiet and Cassave salade

woensdag, augustus 20, 2014


Toegegeven, dit is niet een salade die je zo 1, 2, 3 in elkaar flanst. Het neemt wat tijd in beslag om de cassave te bereiden, zeker het schillen, maar laat je hier niet door ontmoedigen. De salade is heerlijk. Hij is vullend en heeft een prima voedingswaarde.  Als je geen grote eter bent, kun je dit makkelijk als hoofdmaaltijd gebruiken.

Ingrediënten 2-3 pers
  • 1 Cassave
  • Handjevol verse snijbiet
  • 2 eetlepels olijf olie
  • Grof zee zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie om te koken
  • 1 ui, gesneden in plakjes
  • 3 knoflook teentjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • 1 theelepel gehakt peterselie

Verwarm de oven voor op 200C.

Was de cassave in koud water, verwijderd de eindjes en verwijder de schil. Hak de cassave vervolgens in hapklare stukjes en doe ze in een kom. Meng met twee eetlepels olijfolie, en breng op smaak met zout en peper. Spreid vervolgens de cassave op een met bakpapier bekleedde oven plaat en laat het roosteren voor ongeveer 30 minuten. Wanneer klaar, koel het vervolgens af tot kamertemperatuur.

Was de snijbiet in ijskoud water en gooi de steeltjes weg.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook in de pan en kook deze tot ze goudbruin zijn - ongeveer 15 minuten. Doe er de snijbiet bij en kook deze voor 2 tot 3 minuutjes mee. Wanneer klaar, zet het opzij en laat het afkoelen.

Zodra alle ingrediënten zijn afgekoeld, meng alles door elkaar doe er de sherry azijn en peterselie overheen en breng op smaak met zout en peper.



You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest