Zomergroenten Gratin met Provolone kaas

vrijdag, augustus 22, 2014


Ik heb ontzettend genoten van deze gratin. Het bevat zomergroenten en deze heeft mijn partner zelf gezaaid en meegenomen. Heerlijk.

Gegratineerde gerechten zijn echt typisch van de Franse keuken, en daar ben ik sowieso een groot fan van. Ik ben dol op Frankrijk, en deze gratin deed me daar zeker weten aan denken.


Ingrediënten
  • 1 grote courgette
  • 1 groteaubergine
  • 2 medium tomaten
  • 2 cups in plakjes gesneden zoete ui
  • 1 cup in plakjes gesneden gele paprika
  • 1 cup in plakjes gesneden oranje paprika
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½  theelepel grove Keltische zeezout
  • 2 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 50 gram Provolone kaas, gesneden of geraspt
  • 3 eetlepel geraspte kaas

Verhit in een grote koekenpan twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Fruit de uien tot deze mooi goudbruin zijn. Voeg er de gesneden paprika's bij en bak deze voor 5 tot 6 minuten mee, of totdat ze zacht zijn. Wanneer klaar, doe het in een ovenschaal.

Terwijl de uien en de paprika's koken, snijd de aubergine, tomaten en courgette in mooie ronde plakken van ongeveer een halve centimeter.

Verwarm de oven voor op 175C en spreid de uien en paprika uit op de bodem van de ovenschaal. Plaats daarboven op de geperste knoflook en schik de plakken courgette, aubergine en tomaat om en om in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peterselie. Besprenkel het geheel met een eetlepel olijfolie en de provolone kaas.

Vet de onderzijde van een vel folie in met olijfolie. Dit om te voorkomen dat de kaas aan de folie blijft plakken. Dek de oven schaal af.

Bak voor 40 minuten.

Als het klaar is, verwijder je de folie en zet je de grill aan voor ongeveer 5 minuten, tot het een mooie goudbruine kleur heeft.


© Recipe source: simplyrecipes.com

You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest