Courgette en Munt Gevulde Courgettebloemen

dinsdag, augustus 26, 2014


Ben brengt vaak heerlijke groenten mee vanuit zijn werk, maar dit keer vroeg ik hem om niet de courgettes mee te nemen, maar de courgette bloemen. Ik wilde daar graag een keer iets mee doen. Deze zijn namelijk prima geschikt voor consumptie. Het is fantastisch wat de natuurs allemaal voor lekkers te bieden heeft. Ik maakte van de courgettebloemen een bijgerecht.

Tip #1: de mannelijke bloesem is het meest geschikt voor het koken.
Tip #2: de bloem is ontzettend delicaat en is dus moeilijk te wassen. Als je de courgettebloemen eens wilt eten, zorg dan dat deze vrij zijn van bestrijdingsmiddelen.


Ingredienten
  • Courgettebloemen
  • 1 kleine courgette
  • 1/2 eetlepel Himalaya zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine gele ui, fijngesneden
  • 1 rijpe tomaat, ontdaan van zaadjes en in kleine stukjes gesneden
  • 1/4 cup gedroogd broodkruim
  • 2 theelepel platte peterselie, fijn gehakt
  • 1/2 cup verkruimeld feta kaas
  • 1 theelepel vers gehakte munt bladeren

Verwijder heel zachtjes de stelen en de stampers van de courgettebloemen. Was de bloemen zachtjes in je hand en laat ze drogen op een handdoek.

Verwarm de oven voor op 200C en smeer de zijkanten en onderkant van de ovenschaal in met olijfolie.

Rasp de courgette en bestrooi deze met zout. Zet het even opzij gedurende 20 minuten.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, en voeg de ui toe. Fruit deze voor ongeveer 6 minuten, tot hij zacht en doorzichtig is. Voeg vervolgens de tomaat erbij en bak deze nog 5 minuten mee.

Knijp het vocht uit de courgette en doe deze bij de ui en tomaat. Bak het ongeveer 2-3 minuten mee. Zet het even opzij en laat het afkoelen.

Combineer het broodkruim met de resterende eetlepel olijfolie en peterselie. Zet het opzij.

Als het ui mengsel is afgekoeld, roer er de feta kaas en munt door.

Schep met een koffielepel zachtjes het ui mengsel in de bloem, maar laat genoeg ruimte over om de uiteindjes van de bloem dicht te kunnen draaien. Dit, om het mengsel in de bloemen te houden.

Leg de bloemen in de ovenschaal en bestrijk ze zachtjes met boter. Besprenkel ze met de broodkruim mix en zet ze in de oven gedurende 15 minuten.




You Might Also Like

2 reacties

  1. Hehe not sure what my husband would say if I presented him with flowers as a side dish. I on the other hand might just try this for lunch today, since I actually have all of these ingredients. This past spring I learned you can eat primrose blossoms and could be found munching on them as I walked out thru the garden. I haven't tried it yet but the little violets are supposed to be delicious too.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Debra! I read on my Facebook page that you were pleasantly surprised! It pleased me to read it! There are so many beautiful flowers with a delicate and lovely taste, I think it's wonderful!

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest