Kikkererwten geroosterd in Parrano kaas en kruiden

dinsdag, september 16, 2014

Dit recept komt van de website The Clever Carrot, maar ik heb het niet helemaal precies zoals het recept gedaan. Ik heb een andere kaas gebruikt, en droge kikkererwten in plaats van uit een potje. De smaak was er absoluut niet minder om.



Ingrediënten
  • 2 cups gekookte kikkererwten, vergeet ze niet een nacht te laten weken als je gedroogde kikkererwten gebruikt
  • 1/4 cup bloem
  • 1/4 theelepel kruidenzout
  • 1/2 theelepel. zoete gerookte paprikapoeder
  • 1/4 cup geraspte Parrano kaas
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 1/2 cup broodkruim
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 ei
  • een beetje water
  • 1/4 cup grof gehakte peterselie
  • parrano schaafsel
  • 1citroen


Verwarm de oven voor op 215C en besmeer een bakplaat rijkelijk met olijfolie.

Klop het ei lichtjes los samen met het water.

Doe de bloem in een kom. 

Meng in een andere kom de paprika, kruidenzout, rozemarijn, broodkruim en kaas goed door elkaar.

Rol kleine porties van de kikkererwten door de bloem, schud het overtollige bloem ervan af en rol ze daarna door het geklopte ei. Rol ze daarna door het broodkruim en meng goed. Herhaal dit proces tot je alle kikkererwten hebt gehad.

Leg de kikkererwten op de bakplaat en smeer grondig in met olijfolie (het handigst is als je olijfolie in een spuitbusje gebruikt) en schud de bakplaat heen en weer om alles goed te verdelen.

Rooster voor 15 minuten en draai de kikkererwten daarna om.

Haal ze uit de oven en strooi er de zout en peper overheen.

Besprenkel met het parrano schaafsel en de gehakte peterselie.

Besprenkel het citroensap er overheen en serveer.

You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest