Geroosterde pompoen met wilde rijst en zonnebloem zaadjes dressing

woensdag, september 10, 2014


Tussen het rondleiding geven door, voor potentiële huurders voor onze woning, wist ik toch nog dit heerlijke maal op tafel te toveren.

Ben nam van zijn werk in de tuinen van kasteel Hackfort een prachtige pompoen mee. Alles wat hij meeneemt is ultra vers, en ik kijk er altijd naar uit om met deze mooie ingrediënten te werken.

Zijn jullie ook al klaar voor de herfst?


Ingrediënten
  • 3 cups pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de sjalotjes en pompoen)
  • grof Keltisch zeezout
  • 6 kleine sjalotjes
  • 2 cups gekookte wilde rijst (ik gebruikte een mix)
  • 1/3 cup zonnebloempitten
  • 1/3 cup olijfolie (voor de dressing)
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1/4 theelepel Himalaya zout
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels warm water
  • 1/2 cup koriander, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200C en meng de sjalotjes en pompoen met twee eetlepels olijfolie en zeezout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze voor ongeveer 45 minuten, of totdat de pompoen zacht is.

Terwijl de pompoen en sjalotjes roosteren in de oven, maak de dressing. Pureer de zonnebloempitten, olijfolie, honing, citroensap, en zout tot een romige substantie. Om de dressing wat te verdunnen, kun je warm water toevoegen. Roer er de koriander door en voeg zout en peper toe naar smaak.

Op een grote schotel, meng de rijst met de zonnebloempit dressing en voeg de sjalotjes toe. Meng goed. Doe er vervolgens de pompoen en koriander door en roer goed. Besprenkel met nog wat dressing.


© Recipe source: 101cookbooks

You Might Also Like

3 reacties

  1. Do you have any tips on the best way to peel the pumpkin? I've roasted them before but always left peeling on then scooped. Tasty, but more like a cooked squash.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Debra, you can best cut off the ends, so that the pumpkin stands stable enough, and then with a knife slice the skin off. You can do that with a slicer or a knife.

      That's the way I do it and in my opinion the best and easiest way.

      Verwijderen
    2. Thanks! I'll give it a whirl!

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest