Dukkah uit het oude Egypte

maandag, januari 26, 2015


Ik ben dol op het maken van kruiden uit de oudheden. Dukkah is zoiets. Ik ben er dol op en maak het vaak in grote hoeveelheden. Het is beperkt houdbaar, maar het is al op voordat je boe kunt zeggen.

Ik maak het ook vaak voor vrienden en familie. Het is een groot succes. Een prima receptje om te delen op dit blog dus!


Ingrediënten
  • 1 cup noten pistachenoten
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 theelepels korianderzaad
  • ½ theelepels gedroogde munt
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel zout

Verhit een koekenpan rooster de pistachenoten gedurende 5 minuten. Zet het opzij en laat het geheel afkoelen.

Voeg de sesamzaadjes aan de pan toe en rooster deze ook 5 minuten. Wees voorzichtig, laat ze niet verbranden. Wanneer de minuten om zijn, haal ze van het vuur.

Doe de rest van de specerijnen in de koekenpan en rooster de 2 minuten. Zorg er voor dat ze niet verbranden.

Maal de pistache noten met een vijzel tot de noten een zandachtige textuur hebben. Laat nog wat grotere stukken intact.

Meng de specerijen met de pistache en meng goed.

Doe het vervolgens in een luchtdicht potje.

De Dukkah blijft ongeveer 6 weken goed.



You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest