Ouderwetse rijstpudding uit de jaren '40

woensdag, februari 25, 2015


Het is alweer een hele poos geleden dat ik een ouderwets recept hebt geblogd; ik vond dat het wel weer tijd werd. Dit heerlijke ouderwetse rijstpudding recept vond ik in een krant daterend uit 1940.

Momenteel is het weer erg somber, en dat betekent dat het een prima dag is om eens lekker in de keuken receptjes uit te proberen.

Let wel: dit recept zit boordevol suiker.

Ingrediënten

  • 1 cup rijst
  • 4 cups melk 
  • 1 cup suiker
  • ½ theelepel zout
  • een handjevol blauwe bessen
  • kaneel
Verwarm de oven voor op 200C.

Was de rijst en kook het volgens de verpakking. Als het gaar is, meng het dan met de suiker, het zout, de kopjes melk en plaats het in een voorverwarmde oven.

Blijf de pudding, terwijl hij in de oven staat, om de zoveel tijd roeren.

Wanneer de pudding wat dikker wordt, giet er dan 1/2 kopje melk bij.

Bak het ongeveer 1 1/2 uur en serveer het warm of koud.


You Might Also Like

4 reacties

  1. My mum used to make us rice pudding every Sunday when I was little, I had forgotten how much I missed it, I shall be giving this a go soon, it looks simply delicious!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rice pudding is one of my daughters favourites and yes its sugary. I think the last time I made it I cut the sugar in half. Lately though I've been moving back to baking/sweetening things with Maple Syrup. It's a pricey way to bake so baking happens a little less but the taste of a cookie sweetened this way is oh so yummy. Maple Rice pudding sounds pretty good right now.:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I might try it with maple the next time aswell, since I have started to cut sugar out of my diet again!

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest