Wortel, Gember and Appel muffins

maandag, februari 09, 2015



Niet zo heel lang geleden kocht ik een enorme bos biologische wortelen. Meestal doe ik deze in een salade, rooster ik ze, etc, maar ditmaal wilde ik er iets anders meedoen. Ik wilde ze gebruiken voor muffins.

Dit muffin recept kan ook prima gebruikt worden als ontbijt en ze bevatten geen suiker.


Ingrediënten
  • 2 cups bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepels baking soda
  • 1 cup fijn geraspte wortel
  • 1 cup zeer kleingesneden appel
  • 3 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 eieren
  • 50g boter
  • 1 eetlepel fijn gehakte gember
  • 1/2 cup druivenpit olie
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels biologische honing

Verwarm de oven voor op 176C en zet het rek in het midden van de oven.

Meng de bloem met de bakpoeder, baking soda, zout en kaneel. Meng het goed.

Klop de eieren losjes.

Smelt de boter en voeg deze bij de eieren. Voeg er de druivenpit olie, gember, vanille, honing, appels en wortelen aan toe. Meng goed.

Meng de ei mix met de bloem en meng goed.

Voeg het beslag in beboterde vormpjes en bak de muffins gedurende 20 minuten.

Wanneer ze klaar zijn, laat de muffins dan wat afkoelen.


You Might Also Like

2 reacties

  1. I wonder if you could make this batter the night before and make it first thing in the morning?
    Grocery stores won't sell us unperfect fruit or veggies yet, which your right is silly. Nothing changes in the taste. Thank goodness we can buy "seconds" at a much discounted price when our markets open back up in the spring. Makes canning or freezing things much cheaper.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Debra,

      I haven't tried that but I think you can.

      The taste of the apples was delicious. They were sweet and juicy and that they don't look like perfect apples changes nothing about the tastes, you're right.

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest