Naan pizza met gekarameliseerde ui, appel & blauwe kaas

vrijdag, mei 15, 2015


Als je dit blog volgt, dan weet je dat naan brood pizza's een ultieme favoriet zijn in dit huishouden, en dan vooral na een drukke dag.

Het fijne wat dit soort gerechtjes, is dat je het kunt bedekken met welke ingrediënten je ook maar wilt, of waar je zin in hebt. Ontzettend veelzijdig dus; dat vind ik belangrijk.

Het enige wat in dit gerecht wél wat tijd kost, is het karameliseren van de ui. Dit kun je uiteraard van tevoren doen, en het in de koelkast bewaren. Dat bespaart een hoop tijd.

Niet iedereen is een fan van de scherpe smaak van blauwe kaas, en mocht jij in die categorie vallen, dan kun je de blauwe kaas vervangen met feta of geitenkaas.


Ingrediënten 2 personen
  • 2 naan broden
  • 2 zoete uien, dun gesneden
  • 1 appel, klokhuis verwijderd en zeer dun gesneden
  • 1/2 cup verkruimelde blauwe kaas
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel donkerbruine suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Karameliseer de uien eerst. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien toe, een snufje zout, peper, en roer ze regelmatig om. Doe dit ongeveer 20 minuten. Als de 20 minuten om zijn, voeg er dan de balsamico azijn aan toe, samen met het donkerbruine suiker. Schep regelmatig om. Kook de uien ongeveer nog 15 minuten. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200C en besprenkel de naan broden met een beetje water. Bedek ze met de gekarameliseerde uien, dunne plakjes appel, de verkruimelde blauwe kaas en de tijm.

Doe de naan pizza's in de oven en bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten.








You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest