Gekarameliseerde ui, tomaat & geitenkaas bladerdeeg taart

vrijdag, juni 05, 2015


Bladerdeeg 'taarten' zijn een nieuwe favoriet van mij. Ze zijn heerlijk vullend en veelzijdig. Plus, simpel om te maken.

Ik ben dol op gekarameliseerde ui en het leek me heerlijk om daar eens mee te experimenteren op de bladerdeeg taarten.

Serveer dit als hoofdgerecht met een salade, of als salade.




Ingrediënts 4-6 personen
  • 3 á 4 gele uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 6 eieren
  • zout en peper
  • 1/3 cup room
  • 2 eetlepels gehakte rozemarijn
  • kerstomaatjes
  • ontdooide bladerdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • snufje van het donkerste bruine suiker

Vul een ingevette ovenschaal met de bladerdeeg plakjes. Vouw de randjes van de bladerdeeg om, om een taartkorst te vormen. Besmeer het met wat ei of boter om een mooie goudbruine korst te krijgen.

Pel de uien en snijd ze dun. Karameliseer de uien ongeveer 30 minuten met olijfolie, boter, een snufje grof Keltisch zeezout, en een snufje zeer donkerbruin suiker in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Terwijl de uien karameliseren, klop de eieren met de room met een vork en zet opzij.

Spreid de geitenkaas gelijkmatig uit over de bladerdeeg plakjes, en als de uien klaar zijn, verdeel ze over de geitenkaas. Voeg er de tomaatjes aan toe en daarna de ei mix.

Besprenkel het geheel met de fijngehakte rozemarijn, en breng het op smaak met zout en peper.

Bak het op 176C voor ongeveer 30 minuten.








You Might Also Like

3 reacties

  1. This one's going on next weeks shopping list and give it a whirl while we're camping. I'm going to try it in a skillet on the bbq. I'm loving these perfect summer dishes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh let me know how it went and if it works in a skillet! Have a nice camping trip, Debra!

      Verwijderen
    2. http://thevintagecounterfeiter.blogspot.ca/

      It worked!!!

      Verwijderen

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest