Aardbeien en Granola Pannenkoekjes

donderdag, juni 25, 2015


Om de zomer te vieren, en in het bijzonder het prachtige weer van vandaag, besloot ik zomerse pannenkoekjes te maken.

Ondanks de granola en het verse fruit, is het recept niet heel erg gezond door de grote hoeveelheid suiker.

Ik bereidde de pannenkoekjes zoals ik ze gewoonlijk maak, maar voegde er voor een zomers tintje wat kleingesneden aardbeitjes en wat granola aan toe.

Meestal maak ik extra veel van deze pannenkoekjes om er de volgende dag ook nog van te smullen.

Ingrediënten 4 pers.
  • 2 cups karnemelk
  • 1 cup ongeklopte room
  • 2 eieren, geklopt
  • 2 theelepels baking soda
  • 1/2 theelepels Himalaya zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 4 eetlepels maismeel
  • 2 eetlepels zeer donkerbruin suiker
  • 4 cups bloem
  • 1 cup Granola
  • 1 cup in kleine stukjes gesneden aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeien jam (optioneel)

Meng de karnemelk, de room, eieren, baking soda, zout, gesmolten boter, maismeel, suiker en bloem in deze specifieke volgorde. Voeg er de kleingesneden aardbeien en granola aan toe, en roer goed.

Vet een koekenpan in met boter en verwarm het. Schep met een grote lepel wat beslag in de pan en draai de pannenkoek om als er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen en de randen goed gebakken. Herhaal dit tot het beslag op is.

Garneer met wat aardbeien en stevig opgeklopt room.

Fijne zomer gewenst!




You Might Also Like

2 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest