Frida Kahlo's Courgette Salade (Ensalada de Calabacín)

donderdag, juli 16, 2015


De surrealistische schilderes Frida Kahlo is al heel lang een grote bron van inspiratie voor mij. Haar autobiografische kunst, haar uiterlijk, de kleurrijke vlechten, en de bloemen die haar haren versierden.

Toen ik dit recept tegenkwam, dat de hare is, wilde ik het direct proberen. Ben heeft eerder in de week prachtige courgettes meegenomen vanuit zijn werk, dus dat kwam mooi uit.

Deze salade werd geserveerd door Frida, die vaak feestelijke dinerfeestjes gaf in haar huis in Mexico city in de jaren '30. Ze noemde deze feestjes "día de los manteles largos",  wat vertaald naar het Nederlands betekent "de dagen van het lange tafelkleed."

Deze salade werd specifiek geserveerd op een bepaald etentje die werd bijgewoond door de Mexicaanse componist Carlos Chávez, en Nelson Rockefeller.

Dit recept is te vinden in het boek Frida's Fiestas: recipes and reminiscences of life with Frida Kahlo. Het is een scrapboek samengesteld door Frida's stiefdochter Guadalupe Rivera.


Ingrediënten 6-8personen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 6 kleine courgettes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 rijpe avocado's, in dunne plakjes
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel kosher zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • verkruimeld queso añejo or parmezaan
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

In een glazen potje met deksel, schud de 6 eetlepels olijfolie, zout, suiker en rode wijnazijn tot het geëmulgeerd is. Zet het even aan de kant.

Verhit in een grote koekenpan twee eetlepels olijfolie en bak er de courgettes in tot ze goudbruin zijn. Ongeveer 12 minuten. Koel ze iets af wanneer ze klaar zijn.

Op een mooie kleurrijke schaal, overlap er de courgette plakes met de avocado plakjes en bestrooi met zout. Besprenkel het geheel met de vinaigrette en garneer met de verkruimelde kaas en fijngehakte koriander.


You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest