Frisse zomer pasta salade

woensdag, juli 01, 2015


Eindelijk! Eindelijk de lang verwachtte hittegolf. Tot voor kort hebben we eigenlijk alleen maar weer mogen ervaren dat nog het meest lijkt op een lente en herfst gecombineerd. Maar de zomer is dan toch echt gearriveerd.

Alles waar ik nu, in deze hittegolf, echt naar verlang, zijn koele drankjes en koude maaltijdsalades. Uiteraard was dus ook het diner van vandaag geheel in koele stijl. Ik ben dol op pasta salades. Het is vullend en toch geschikt voor uitermate warm weer.

De pasta salade van vandaag is er een met zélf gekweekte groenten en basilicum van mijn eigen kleine basilicum boompje uit de keuken. De geur van basilicum is voor mij écht de geur van zomer en al-fresco dineren.

Deze pasta salade is makkelijk van tevoren te maken en doet het altijd goed op picknicks en potlucks.



Ingrediënten serves 4
  • Pasta, ik heb farfalle gebruikt
  • 1 oranje paprika, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, zaadjes verwijderd en geschild
  • Cherry tomaatjes, gehalveerd
  • ½ cup balsamico azijn
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • Grof Keltisch zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 cup verkruimeld feta kaas
  • ⅓ cup basilicum, fijngehakt

Snijd de groenten en de mango, en hak de basilicum fijn.

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar en wanneer klaar, giet het af. Spoel het met koud water en laat het afkoelen.

Wanneer de pasta is afgekoeld, meng het met de groenten en de mango. Bestrooi met basilicum en balsamico azijn.

Voeg vervolgens de feta kaas, peper en zout toe.






You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest