Pannenkoek wrap met vegetarische kipstuckjes en avocado

maandag, januari 25, 2016


Op een zondagmiddag vind ik het heerlijk om flink uit te pakken met het ontbijt of de lunch. Afgelopen zondag werd dat de lunch en ik besloot om hartige pannenkoek wraps te maken. 

Pannenkoeken lenen zich hier uitstekend voor. Mocht je een zoetekauw zijn, dan kun je een pannenkoek wrap natuurlijk ook met zoete vulling vullen, zoals vers fruit en geitenkaas, op een bodem van bijvoorbeeld jam.

Ondanks dat ik mijn pannenkoeken iets te dik had gebakken, was het wel ontzettend lekker, vullend, en zeker voor herhaling vatbaar. 

Deze pannenkoek wraps zijn uitstekend geschikt voor picknicks en potlucks.

Ingrediënten 4-6 personen
  • Kipstuckjes van de Vegetarische Slager
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • een kwart van een komkommer, in dobbelsteentjes gesneden 
  • 4-6 eetlepels houmous
  • chipotle saus
  • zwart lava zout uit Hawaii (of gewoon zeezout)
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eieren
  • 5dl melk
  • mespuntje zout voor het pannenkoekbeslag
  • 250g pannenkoekmeel

Meng het pannenkoekmeel met de melk, eieren en het mespuntje zout. Roer het goed door elkaar en laat het een half uurtje staan.

Smelt wat boter in een koekenpan en doe er met een grote lepel wat beslag in, en bak de pannenkoeken aan beide kanten. Zet de pannenkoekjes even apart om ze af te laten koelen.

Bak de kipstuckjes goudbruin en zet even opzij.

Snijd de avocado en komkommer in kleine blokjes.

Wanneer de pannenkoekjes zijn afgekoeld, bestrijk ze elk met een eetlepel houmous. Doe er de kipstuckjes, avocado en komkommer op en druppel er wat chipotle saus overheen.

Voeg naar smaak de zout en peper toe.



You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest