Salade van Kikkererwten, Gegrilde Aubergine en Pijnboompittensaus

maandag, februari 01, 2016


Pijnboompitjes vind ik echt zalig en gebruik ze daar waar ik kan; in pesto's, over de pasta, of over een salade gestrooid. Voor dit gerecht had ik iets anders in gedachten voor de pijnboompitjes: ik wilde er een saus van maken.Ontzettend lekker, en echt een blijver!

De smaak van de pijnboompittensaus combineert mooi met deze Marokkaanse salade.

Ingrediënten twee pers.
  • 400g kikkererwten
  • 1/2 cup couscous
  • 1 aubergine
  • zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete ui
  •  twee eetlepels gehakte koriander
Ingrediënten pijnboompittensaus 
  • 100g pijnboompitten
  • twee teentjes knoflook
  • 1/2 cup olijfolie
  • een eetlepel edelgist (een plantaardige vervanging voor kaas)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • een bosje verse basilicum

Kook de couscous volgens de verpakking en zet opzij wanneer klaar.

Snijd de aubergine in dikke plakken en leg ze op een grillplaat. Bestrijk ze elk met olijfolie, en besprenkel met zout en peper. Grill de courgettes tot ze goudbruin zijn (ongeveer 4 á 5 minuten) en verwijder ze van de grill. Draai ze om en bestrijk ze nogmaals met olijfolie, zout en peper en grill ze 4 tot 5 minuten. Verwijder van de grill en snijd ze in vieren.

Kook de kikkererwten volgens de verpakking, en wanneer klaar spoel ze dan om. Dep droog en probeer zoveel mogelijk velletjes van de kikkererwten te verwijderen.

Snijd de ui in reepjes.

Maak vervolgens de pijnboompittensaus: rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Pas op dat je ze niet verbrand. Laat iets afkoelen en doe ze vervolgens in de blender met de olijfolie, knoflook, edelgist, basilicum, peper en zout. Als de saus te dik is, doe er dan wat olijfolie of water bij. Blend tot een gladde massa.

Mix de couscous met de aubergine, kikkererwten en ui en besprenkel de salade met wat pijnboompittensaus en koriander.




You Might Also Like

0 reacties

Google+ Followers

Populaire posts

Pinterest